AMSTERDAM - Robert Jensen komt in maart terug op televisie met een nieuwe avondtalkshow.

Hij is dan twee keer per week te zien bij Veronica, zo bevestigt de omroep woensdag na berichtgeving in dagblad Spits.

In zijn nieuwe late night talkshow bij ontvangt Jensen in 'een intieme setting' gasten uit onder meer de politiek, media of sportwereld. Volgens Veronica wordt er "veel gelachen, maar het gaat er soms ook heftig aan toe".

Het publiek moet het wel stellen zonder zijn vaste sidekick. "Jan Paparazzi heeft zowaar een echte baan gevonden", zegt Jensen in Spits. "Hij is diskjockey bij Radio NL. Voor mij voelt het alsof hij eindelijk een beetje op eigen benen staat."

Geen crisis

In 2011 vertrok Jensen bij zijn vorige werkgever RTL5. "Ik ben op reis geweest, heb twee maanden in Los Angeles rondgekeken en het vooral heel rustig aangedaan. Laat ik het zo zeggen: ik heb erg luxueus geïnvesteerd in een antwoord op de vraag: hoe nu verder? Dat klinkt als een crisis, maar dat was het niet hoor. Ik was vooral toe aan wat nieuwe inspiratie", vertelt de presentator.

"In de tijd dat ik begon, maakte ik vijf afleveringen per week. Een paar keer waren de gasten dan heel leuk, een paar keer wat minder leuk. Op die momenten ging ik het zelf maar leuk maken, maar ik haalde de meeste voldoening uit die afleveringen met leuke, interessante gasten als Bart de Graaf en Pim Fortuyn. Toen ik die afleveringen terugkeek dacht ik: ik wil terug naar hoe ik begonnen ben."

Ingeslapen

Volgens Mark Bruitsman, zendermanager Veronica, past Jensen in deze nieuwe vorm 'als geen ander' bij zijn zender. "Het is tijd om de ingeslapen late avond in Nederland weer eens lekker wakker te schudden. Ik kijk uit naar een mooie reeks opzienbarende televisie met een hoog entertainmentgehalte."

Jensen is vanaf 21 maart op maandag en donderdag met zijn talkshow bij Veronica te zien.