Robert de Hoog in serie met Donald Sutherland

AMSTERDAM - De Nederlandse acteur Robert de Hoog heeft een rol bemachtigd in de Engelstalige detectiveserie Crossing Lines.

Hij speelt in het eerste seizoen een gastrol als kunstrover.

De opnames vonden recent plaats in Praag. De 24-jarige acteur stond op de set met grote sterren als Donald Sutherland (The Hunger Games) en William Fichtner (Prison Break), die de hoofdrollen spelen in de serie.

Crossing Lines vertelt over een speciale recherche-eenheid die zich bezig houdt met internationale Europese misdaad.

"Het was fantastisch om met zulke grote acteurs samen te mogen werken", vertelt De Hoog. "En dit is mijn eerste grote rol in een grootschalige buitenlandse productie. Dit is een kans om de wereld te laten zien wat ik kan."

Joodse skinhead

De acteur brak in 2008 door met zijn rol als joodse skinhead in de film Skin, waarvoor hij een Gouden Kalf en een Emmy-nominatie ontving. Verder speelde hij recent de hoofdrol in het historische spektakel Nova Zembla van regisseur Reinout Oerlemans.

Het is overigens niet de eerste Engelstalige productie voor De Hoog. Hij draaide vorige jaar al het Ierse drama Love Enternal, over een jongen die zichzelf na het overlijden van zijn ouders in huis heeft opgesloten. De film moet in de loop van 2013 in première gaan.

Ook had de Nederlander een bijrolletje in War Horse van Steven Spielberg, al verdwenen zijn scènes op de montagevloer.

Koninklijke familie looft Colombiaanse kunstenaar

Koninklijke familie looft Colombiaanse kunstenaar

NUwerk

Tip de redactie