VOLENDAM - Theo Maassen wil zijn voorstelling 'Met alle respect' binnenkort best in Volendam spelen. 

''Ik wil wel komen, als ze betalen'', zo zei de cabaretier maandag in Pauw & Witteman, waar hij te gast was na de commotie die was ontstaan rond zijn show.

Johan Bond, manager van verenigingsgebouw 'De Jozef', had Maassen eerder op maandag uitgenodigd naar Volendam te komen. In de Noord-Hollandse plaats was bij een groep mensen verontwaardiging ontstaan over een passage van Maassen waarin hij vertelde hoeveel inwoners van Volendam bij de verkiezingen op de PVV hadden gestemd. 

''PVV! In Volendam! Dat hele dorp is 100 procent blank. De enige variatie die ze daar hebben in huidskleur, zijn die slachtoffers van die cafébrand'', zo zei Maassen in zijn show.

Wagelijk

''Walgelijk en onacceptabel”, vindt Bond, die zei dat, als Maassen komt optreden, hij ervoor zal zorgen dat de 240 slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in de zaal zitten. Bond is in het dagelijks leven eindverantwoordelijk voor het verenigingsgebouw van de aan de kerk gelieerde Sint Jozef Vereniging met 2100 leden.

Die was vanaf het eerste moment persoonlijk betrokken bij de hulpverlening aan slachtoffers van de nieuwjaarsbrand. ''Als Maassen een kerel is, dan komt hij hierheen om zijn show over te doen en aan de zaal uitleggen waarom hij in een voorstelling die draait om respect, zulke misselijke grappen maakt.”

Bezwaren

Maassen gaf in Pauw & Witteman aan geen bezwaren te zien tegen een optreden in Volendam. De cabaretier liet weten dat er naast de groep Volendammers nog wel meer mensen, die voorkwamen in zijn show, problemen hadden met de grappen. Zo noemde Maassen maandag als voorbeelden de Rijksvoorlichtingsdienst, zijn schoonouders en Herman van Veen.