AMSTERDAM - Acteur William Spaaij gaat de hoofdrol spelen in de muzikale theaterversie van het boek De Kleine Blonde Dood van schrijver Boudewijn Büch.

Dat heeft producent Albert Verlinde vrijdag, precies tien jaar na het overlijden van Büch, bekendgemaakt.

De Kleine Blonde Dood vertelt over een veelbelovende schrijver met een heftig en wild leven. Bij een nachtelijke ontmoeting met een van zijn vroegere leraressen, Mieke, verwekt hij bij haar een kind.

In eerste instantie wil hij niets van het kind weten. Maar wanneer hij ontdekt dat Mieke niet goed voor het jongetje kan zorgen, neemt hij deze Micky in huis.

Goedkeuring

De familie van Boudewijn Büch heeft zijn goedkeuring gegeven aan het project. De muziek wordt gecomponeerd door Ad van Dijk, die eerder musicals als Cyrano, Joe en Rex schreef. De regie is in handen van Peter de Baan, die eerder producties als Turks Fruit en Ramses maakte.

Eerder maakte regisseur Jean van de Velde ook al een filmversie van het boek, met acteur Antonie Kamerling in de hoofdrol.

William Spaaij speelde eerder in grote musicals als Footloose, Mary Poppins en Ramses. Op dit moment is hij te zien in de musical Shrek, die in het RAI-theater in Amsterdam speelt. De muzikale theaterversie van De Kleine Blonde Dood gaat najaar 2013 in premiere.