AMSTERDAM - Martijn Fischer speelt de rol van André Hazes in de musical Hij gelooft in mij. Het levensverhaal van André ontroert de man die voor de musical in zijn huid kruipt.

Martijn (44) vertelt in een interview met De Telegraaf over een scène in een aflevering van de NCRV-serie Villa Felderhof.

"Hazes was net van de drank af toen hij in 2001 met Simone Kleinsma in de villa van Rik Felderhof ging logeren. Op zijn kamer stond een koelkast gevuld met bier, waar hij ondanks alle goede voornemens lekker mee aan de slag ging."

"Dan begint hij dat nummer van Ramses Shaffy te zingen: Laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan", gaat Martijn verder. "Dat raakt me. Toen ik het voor het eerst zag, werd ik er beroerd van. Wat een wanhoop zat er in die man, wat een diep verdriet."

Accent

De acteur houdt het tijdens het vraaggesprek amper droog. "Sorry, sorry, ik zit er gewoon diep in op dit moment. Ik heb zelfs zijn Amsterdamse accent geleerd, en ik betrap mezelf erop dat ik ook in het gewone leven anders ben gaan praten."

Hoewel Fischer van binnen eigenlijk totaal niet op de overleden volkszanger lijkt, denkt hij Hazes wel te begrijpen. "Ik voel hem."