ROTTERDAM - Het OorlogsVerzetsMuseum in Rotterdam moet mogelijk vanaf januari gedeeltelijk de deuren sluiten. De gemeenteraad besloot in 2006 om het museum ruim baan te geven om verder te groeien en onderdeel te laten worden van het Stadsmuseum.

Nu die plannen door geldgebrek in de ijskast staan, dreigen financiële problemen voor het museum.

D66-raadslid Jos Verveen dient daarom een motie in die het stadsbestuur oproept het museum op de been te houden en zelfs landelijke erkenning te vragen.

Een meerderheid in de Rotterdamse raad steunt deze motie. ''De oorlog heeft zo'n grote impact gehad op Rotterdam, dat de stad alles op alles moet zetten om deze herinnering levend te houden'', aldus Verveen.

Verzetsstrijders

Het OorlgsVerzetsMuseum werd ooit opgericht door verzetsstrijders en trekt dit jaar naar verwachting circa twaalfduizend bezoekers.

''We hebben steeds gedacht dat we in 2013 onderdeel zouden worden van het Stadsmuseum. We trekken steeds meer bezoekers, maar hebben daar geen extra geld meer voor. We zijn slachtoffer van ons eigen succes’’, aldus directeur Johan van der Hoeven.

Leefbaar Rotterdam-raadslid Anton Molenaar steunt de motie, maar noemde deze wel een beetje zwak. ''Er wordt niet over geld gesproken. We willen het college een kans geven, maar als er geld bij moet, zullen we ons feller opstellen. We praten niet over miljoenen, eerder circa 150.000 euro.''