EMMEN - Een kunstolifant van de zondag overleden kunstenaar Corneille wordt donderdag geveild in Emmen. Dit maakte de organisatie van de openluchttentoonstelling Elephant Parade maandag bekend.

In Emmen stond de expositie van 75 manshoge olifanten de afgelopen maanden in het teken van het 75-jarig bestaan van Dierenpark Emmen.

Corneille beschilderde in totaal drie olifanten voor verschillende edities van de Elephant Parade, die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant.

Bij een soortgelijke veiling in Amsterdam in november vorig jaar leverde een kunstwerk van Corneille 40.000 euro op. Zijn tweede olifant werd in Londen geveild voor 12.000 pond (ruim 14.300 euro).

Een deel van de opbrengst gaat naar de Elephant Family, de Engelse stichting die zich inzet voor de Aziatische olifant.

Danken

''De Elephant Parade heeft ontzettend veel te danken aan Corneille. Hij was de eerste internationaal bekende kunstenaar die voor ons een olifant beschilderde.

Corneille steunde ons vanaf het begin en heeft meermalen gezegd hoe belangrijk hij het vond de Aziatische olifant te redden'', zegt organisator Mike Spits.

Volgens Spits zijn de drie kunstolifanten de laatste werken die de schilder voltooide: ''De veiling van zijn laatste kunstwerk wordt een eerbetoon aan deze bijzondere man.''

Corneillefant 3

De Corneillefant 3, die nog niet eerder voor het publiek te zien was, arriveert donderdagmiddag voorafgaand aan de veiling per trein in Emmen.

Aan boord van deze speciale trein beschilderen drie kunstenaars drie andere olifanten, die nog dezelfde avond bij opbod worden verkocht.

De veiling van de bontgekleurde olifanten staat donderdag onder leiding van veilinghuis Christie's.