AMSTERDAM - Ondanks de regen die af en toe met bakken uit de lucht kwam, is de 33e editie van de Uitmarkt in Amsterdam volgens de organisatie zeer geslaagd te noemen.

Bekijk alle lezersfoto's van de Uitmarkt op NUfoto.

''We kunnen niet ontkennen dat het weer ons parten heeft gespeeld, maar de Uitmarkt is heel gezellig geweest en goed bezocht.'' Dat meldt een woordvoerster van het culturele evenement zondagmiddag.

Net als tijdens de opening op vrijdagavond en de eerste volle programmadag zaterdag, was het zondag een drukte van belang in de hoofdstad. Vooral de activiteiten die op de vele binnenlocaties zoals de Schouwburg, Paradiso en Bellevue plaats hadden, werden zondag goed bezocht.

Het slechte weer zorgde volgens de woordvoerster voor een bijzondere saamhorigheid onder de bezoekers. ''Het doet de sfeer eigenlijk heel goed.''

Musical Sing-a-Long

Het jaarlijkse evenement, dat het nieuwe culturele seizoen inluidt, sloot zondagavond af met de Musical Sing-a-Long op het Museumplein. Het plein stroomde zondagmiddag al vroeg vol met fans van het meezingfestijn onder leiding van Chantal Jansen en Frits Sissing.

Het kinderfestival Uitmarkt Junior in het Vondelpark trok het afgelopen weekeinde veel bezoekers.

Ook het boekenprogramma met lezingen en signeersessies van bekende auteurs werd druk bezocht. De organisatie noemde het museumpodium, waar bijna vijftig musea zich presenteerden, een van de hoogtepunten van de Uitmarkt 2010.

Bezoekers

De Uitmarkt in het laatste weekeinde van augustus trekt doorgaans rond de 500.000 bezoekers. De woordvoerster schat dat dat aantal dit jaar in verband met het slechte weer lager zal liggen.

''Vrijdag en zaterdag werden als vanouds goed bezocht, zondag was het iets rustiger.'' Hoeveel mensen de 33e editie van het evenement hebben bezocht was zondagmiddag nog niet bekend.