NEW ORLEANS - De Nederlandse acteur Michiel Huisman heeft een hoofdrol in het tweede seizoen van de serie Treme van de Amerikaanse zender HBO. Dat heeft zijn agent vrijdag gemeld.

Treme vertelt over een groep personages die na de orkaan die in augustus 2005 grote delen van New Orleans verwoestte, proberen hun leven weer op te bouwen.

Huisman speelt de jonge straatmuzikant Sonny. Eerder had HBO al bekendgemaakt een tweede seizoen te gaan maken, maar niet of de Nederlandse acteur daar ook weer in te zien zou zijn.

De opnames vinden vanaf oktober plaats in en rond New Orleans. Huisman woont inmiddels bijna een jaar in de Verenigde Staten, samen met zijn echtgenote Tara Elders en hun dochter.

Buitenlandse filmproducties

De 28-jarige Huisman was de afgelopen twee jaar al in meerdere buitenlandse filmproducties te zien. Hij speelde onder meer in de tragikomedie Unmade Beds (over een groep jongeren in de hippe Britse krakersscene), vertolkte de beroemde balletdanser Rudolf Nureyev in de biografiefilm Margot (over ballerina Margot Fonteyn) en verscheen als de Britse prins Ernst in het kostuumdrama The Young Victoria.

Betaalzender HBO staat bekend om zijn hoogwaardige en vernieuwende televisiedrama. Zo was het kanaal de afgelopen jaren verantwoordelijk voor grote, veelbekroonde hits als de komedie Sex and the City, maffiareeks The Sopranos, de tragikomedie Six Feet Under, het moderne vampierenepos True Blood en de rauwe gevangenisserie OZ.