AMSTERDAM - De musical Daddy Cool, met hits van Boney M, krijgt een Nederlandse versie. Het producentenduo Albert Verlinde en Roel Vente brengt de musical naar Nederland. Op 25 september 2011 gaat Daddy Cool in Tilburg in première, kondigde het bedrijf V&V Entertainment donderdag aan.

In Daddy Cool wordt het klassieke verhaal van Romeo en Julia op een verrassende manier verteld aan de hand van bekende hits als Ma Baker, The Rivers of Babylon, Sunny en natuurlijk Daddy Cool. Met dit nummer kwam Boney M in Nederland op de derde plaats in de hitlijsten.

De 70-jarige componist en zanger Frank Farian, die in het midden van de jaren zeventig als producer aan de basis van Boney M stond, is direct betrokken bij het project. Hij kwam op het idee voor de musical door het succes van de ABBA-musical Mamma Mia!

'Een feest'

De musical stond in West End in Londen van augustus 2006 tot en met februari 2007. Verlinde: ''Het was in Engeland een feest en ik ben ervan overtuigd dat we dat ook in Nederland bereiken.'' De arrangementen van sommige Boney M-krakers zijn in de musical aangepast aan de moderne tijd.

Daddy Cool past in het rijtje swingmusicals Fame, Footloose, Hairspray en Legally Blonde van V&V Entertainment. Verlinde: ''Met deze productie hebben we weer een waardige titel gevonden voor onze swingmusical."

"Eigenlijk mag je deze ook wel een discomusical noemen, want Boney M was een exponent van de discomuziek van de jaren zeventig en begin jaren tachtig. Eigenlijk is het cirkeltje bijna rond. We hebben met Fame de jaren vijftig belicht, bij Hairspray was men 'welcome in the sixties'. Footloose is uit de jaren tachtig en Legally Blonde is weer van het huidige decennium.''