LONDEN - Veilinghuis Christie's brengt eind deze maand in Londen een schilderij van Monet onder de hamer. Nymphéas, een werk met waterlelies, zal vermoedelijk voor een bedrag tussen de 35 miljoen en 48 miljoen euro van eigenaar verwisselen. Dat meldde Christie's donderdag.

Op 23 juni komt niet alleen de Monet aan bod, maar ook een werk uit de blauwe periode van Pablo Picasso.

Portrait of Angel Fernández de Soto zal vermoedelijk eenzelfde bedrag opbrengen als de Monet. Frauenbildnis van Gustav Klimt brengt naar verwachting tussen de 16 miljoen en 22 miljoen euro op.

Ook een werk van Vincent van Gogh zal verkocht worden. Parc de l'hopital Saint-Paul moet weg voor een bedrag tussen de 9,5 miljoen en 14 miljoen euro. Het schilderij is gemaakt in 1889 en is al sinds de jaren zestig in bezit van dezelfde eigenaar.

Opbrengst

In totaal worden 63 werken geveild, met een verwachte opbrengst tussen de 195 miljoen en 276 miljoen euro. Volgens Christie's zou dat de grootste opbrengst van een veiling in Londen ooit zijn.

Het record is nu in handen van veilinghuis Sotheby's, dat in februari op een veiling voor 176 miljoen euro wist te verkopen.