LONDEN - Musicalproducenten Albert Verlinde en Roel Vente van V&V Entertainment gaan op zoek naar een schoothondje dat hoofdrolspeelster Kim-Lian van der Meij kan vergezellen tijdens de voorstellingen van de nieuwe musical Legally Blonde.

Dit maakten Verlinde en Vente bekend in Londen, waar ze donderdag met een deel van de Nederlandse cast een bezoek brengen aan hun Engelse collega's op West End.

De Nederlandse Bruiser, zoals het diertje heet, is vanaf 10 oktober dagelijks te zien in de musical.

Op zoek naar de meest geschikte hondjes organiseert Verlinde de komende zomer in samenwerking met RTL Boulevard een talentenjacht voor viervoeters die geen podiumvrees hebben.

Handtas

Hoofdrolspeelster Van der Meij neemt plaats in de jury. ''Het hondje moet meekunnen in een handtas'', legt Verlinde uit. ''Daarnaast moet hij goed kunnen luisteren, zindelijk zijn en niet bang zijn voor de schijnwerpers.''

Verlinde geeft de garantie dat het dierenwelzijn niet in het gedrang komt. Voor het geval dat het dier het een keer laat afweten, zoeken de producenten een understudy. De producent spreekt gekscherend van een ''underdog''.