HILVERSUM - Kim-Lian van der Meij heeft de hoofdrol van Elle Woods te pakken in de nieuwe musical Legally Blonde.

Dit maakte het producentenduo Albert Verlinde en Roel Vente dinsdag bekend. Legally Blonde wordt de opvolger van Hairspray die nu langs de theaters toert. De première van Legally Blonde is gepland op 10 oktober 2010.

Kim-Lian van der Meij speelde eerder in musicals van V&V Entertainment, maar dit seizoen was er volgens Albert Verlinde geen geschikte rol voor de musicalster, die momenteel ook aan een solocarrière werkt met de single Not That Kinda Girl.

Blij

''We zijn maar wat blij dat Kim-Lian bereid is de rol van Elle Woods te gaan spelen. We weten precies wat we aan haar hebben: een constante kwaliteit'', aldus Verlinde.

Na New York en Londen wordt de Nederlandstalige Legally Blonde de derde versie van de musical die is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2001 met Reese Witherspoon.

Première

De musical ging op 29 april 2007 in première in New York. Laura Bell Bundy was de eerste Elle Woods en werd vorig jaar opgevolgd door Bailey Hanks.

De zoektocht naar deze opvolgster werd uitgezonden door MTV. Hanks meldde zich voor de wedstrijd zonder dat ze ooit een show op Broadway had gezien.

Rechten

Legally Blonde vertelt het verhaal van de rijke Elle Woods. Als ze van de ene op de andere dag wordt gedumpt door haar vriendje, die naast 'looks' ook 'brains' in zijn vriendin terug wil zien, besluit Elle rechten te gaan studeren aan de Universiteit van Harvard.

Daar valt ze voor de charmes van professor Emmett Richmond, die door de affaire in zwaar weer terecht komt.