Directeur Ivo van Hove van het Internationaal Theater Amsterdam heeft zondag in het actualiteitenprogramma Buitenhof nogmaals opgeroepen de cultuursector te openen.

In een oproep aan minister-president Mark Rutte zei Van Hove: "Wij willen open, dat wil iedereen, maar wij denken - en hebben ook bewezen in de vorige twee jaar - dat onze sector op een veilige manier open kan."

Als er afwegingen gemaakt moeten worden, vindt de regisseur dat die voor iedere sector gelijk moeten zijn. "Als er dan toch maatregelen zijn, zijn we bereid die te volgen, maar dit keer enkel als die voor iedereen gelden", aldus Van Hove.

Zaterdag lekte via Haagse bronnen een nieuw advies uit van het Outbreak Management Team (OMT). Daarin zou staan dat de samenleving weer tot 20.00 uur open kan. Zaterdag riep zowel de bioscoop- als de theatersector het kabinet op voor filmzalen en theaters andere sluitingstijden te hanteren.

De meest betrokken bewindslieden buigen zich maandag over het OMT-advies over de coronamaatregelen. Dinsdag geven Rutte en minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) weer een persconferentie over de coronamaatregelen.