Actrice Nandi van Beurden heeft een hoofdrol in de nieuwe musical Dagboek van een Herdershond. Dat hebben Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht woensdag bekendgemaakt. De actrice, nu nog te zien in The Sound of Music, speelt de rol van bierbrouwersdochter Miete.

De voorstelling is vanaf mei te zien in MECC Maastricht. Eerder is al bekendgemaakt dat Angela Schijf, Joes Brauers, Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten in deze productie te zien zijn.

De musical is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren zeventig. In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Het gaat om een klein Limburgs landbouwdorp dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke roomse leven steeds meer onder druk te staan.

De rol van Miete werd in de tv-serie gespeeld door Bruni Heinke. De actrice, alom bekend van haar personage Helen Helmink in GTST, gaat Van Beurden helpen haar rol in de musical gestalte te geven.

Heinke zelf is vrijdag voor het eerst in vijf jaar weer op televisie te zien. Ze heeft meegewerkt aan een aflevering van politieserie Flikken Maastricht.