Ter nagedachtenis aan de Britse prins Philip wordt er volgend jaar een herdenkingsdienst in Westminster Abbey gehouden. De dienst, waarin het leven van Philip wordt gevierd en hij wordt bedankt voor al zijn bijdragen, staat volgens Buckingham Palace gepland in de lente.

Verdere details over het eerbetoon zijn nog niet vrijgegeven. Wel is duidelijk dat familie, vrienden en andere naasten op de gastenlijst staan.

Philip, de man van koningin Elizabeth, overleed op 9 april op 99-jarige leeftijd op Windsor Castle. Hij overleed in zijn slaap. Op 10 juni had de prins honderd kaarsjes mogen uitblazen.

Westminster Abbey is geen onbekende plek voor het Britse koningshuis. Zo trouwden onder anderen Elizabeth en Philip en prins William en Catherine er. Ook is het een belangrijke locatie voor staatsbegrafenissen.

Philip had recht op een staatsbegrafenis, maar had geen behoefte aan een uitvaart met alles erop en eraan; hij hield het liever klein. In 2017 deed hij dan ook een stap terug binnen het Britse koningshuis en sindsdien leidde hij een teruggetrokken bestaan.

Zo zag de uitvaart van prins Philip op Windsor Castle eruit
106
Zo zag de uitvaart van prins Philip op Windsor Castle eruit