Van het boek Amalia dat Claudia de Breij over de prinses schreef zijn al 50.000 exemplaren verkocht. De volgende twee drukken zijn inmiddels besteld. De tweede druk van 25.000 exemplaren wordt vrijdag geleverd en is al uitverkocht, zo meldt uitgeverij Pluim maandag.

"De aandacht voor het boek is gigantisch", aldus een woordvoerder van de uitgever. "Dit hebben wij echt nog nooit meegemaakt."

De Breij ontmoette Amalia afgelopen zomer meermaals en schreef hier een boek over. Zij deed dit ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van de prinses, op 7 december. Het boek is bedoeld om de lezers te laten kennismaken met de beoogd troonopvolger en gaat onder meer over haar schooltijd, haar liefde voor muziek en over haar toekomstige rol als koningin.

Het boek over Amalia verschijnt in de traditie van boeken over de beoogd troonopvolgers ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Zo publiceerde Renate Rubinstein in 1985 het boek Alexander en Hella Haasse in 1955 Portret van prinses Beatrix.