De Britse fotograaf Mick Rock, bekend om zijn portretten van onder meer David Bowie, Queen en de Sex Pistols, is op 72-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie donderdagavond bekendgemaakt op Twitter. Een doodsoorzaak is niet gemeld.

Rock begon met het fotograferen van muzikanten en concerten toen hij nog studeerde aan de University of Cambridge. In 1972 leerde hij Bowie kennen en was hij een tijd lang zijn vaste fotograaf.

Rock is verantwoordelijk voor enkele iconische foto's van Bowie als zijn alter ego Ziggy Stardust. Ook produceerde en regisseerde hij diens videoclips van Space Oddity, The Jean Genie en John, I'm Only Dancing.

Omdat de fotograaf vrijwel alle grote sterren in de jaren zeventig voor zijn lens heeft gehad, wordt hij ook wel 'The Man Who Shot The 70s' genoemd. Ook Iggy Pop, Lou Reed, Talking Heads, The Ramones en Blondie zijn in die tijd door hem gefotografeerd. Bowie en Reed waren Rocks favoriete sterren om te fotograferen en hij raakte ook bevriend met de twee zangers.

Ook in latere jaren was de fotograaf actief. Zo stonden onder anderen Lady Gaga, Snoop Dogg, Miley Cyrus en Alicia Keys model.