Jon Kent, de nieuwe Superman, zal in het vijfde stripboek in de reeks Superman: Son of Kal-El uit de kast komen als biseksueel. Dat maakte DC Comics maandag op Coming Out Day bekend.

Kent is de zoon van de oorspronkelijke Superman Clark Kent en Lois Lane. Jon zal in het verhaal een relatie aangaan met Jay Nakamura, een journalist die zich bekommert om het lot van Superman. Nakamura zou net als Kent bovennatuurlijke krachten bezitten.

Schrijver Tom Taylor legt in The New York Times uit dat hij van Superman niet opnieuw een "heteroseksuele witte redder" wilde maken. "Dat zou voelen als een gemiste kans."

"Ik zeg altijd dat iedereen helden verdient en dat iedereen zich in een held moet kunnen verplaatsen. Daarom ben ik blij dat DC Comics en Warner Bros. dit idee met mij delen", aldus Taylor in een verklaring op de website van DC Comics. "Superman heeft altijd symbool gestaan voor hoop, waarheid en rechtvaardigheid. Vandaag de dag staat zijn personage voor veel meer dan dat."

De schrijvers hebben overigens steeds vaker een maatschappelijke rol voor Superman in gedachten. In recente verhalen protesteert de superheld tegen de uitzetting van vluchtelingen, schietpartijen op scholen en probeert hij bosbranden als gevolg van klimaatverandering te blussen.

Superman: Son of Kal-El #5 verschijnt op 9 november.