Zanger Sjors van der Panne is zijn stem kwijt en kan daardoor niet meespelen in de theatervoorstelling De dag dat ik Robert Long ontmoette. Dat heeft Kristof Rutsaert, de producent van de show en weduwnaar van Robert Long, donderdagavond bekendgemaakt op NPO Radio 5.

"Een virus is op zijn stem geslagen", aldus Rutsaert. "Hij moet zeker twee weken rust nemen."

Van der Panne speelt de komende maanden in een hommagevoorstelling over het werk en leven van de in 2006 overleden Long. De producenten zijn druk op zoek naar een vervanger. De voorstelling van vrijdagavond wordt in elk geval geannuleerd.

De cast bestaat verder uit Maaike Widdershoven, Julia Herfst en Wil van der Meer. Zij vertellen in de voorstelling alle vier over hun ontmoeting met Long en de manier waarop de artiest een blijvende indruk op hen heeft gemaakt. Ook brengen zij alle hoogtepunten uit het werk van Long ten gehore, begeleid door een combo.

Long was zanger, schrijver, cabaretier en presentator. Hij schreef vaak felle liedjes waarin hij duidelijk een statement maakte. Hij maakte zich hard voor het milieu en seksuele tolerantie en was stellig tegen kapitalisme, de kerk en hypocrisie.