De comic Amazing Fantasy #15, het stripboek waarin Spider-Man voor het eerst zijn opwachting maakt, is donderdag op een veiling voor het recordbedrag van 3,6 miljoen dollar (ruim 3 miljoen euro) van eigenaar gewisseld, schrijft The Wrap.

Daarmee werd het record verbroken dat eerder dit jaar door een ander superheldenstripboek werd neergezet. In april ging Action Comics #1 voor 3,25 miljoen dollar (ruim 2,7 miljoen euro) onder de hamer. In dit stripboek maakte Superman zijn debuut.

Het stripboek met Spider-Man was volgens veilinghuis Heritage Auctions in bijna perfecte staat, beter dan elk ander exemplaar dat het veilinghuis ooit heeft gezien. Slechts drie andere comics kregen ooit een dergelijk hoge waardering van 9,6 op een schaal van tien wat betreft de staat van het item.

Vicepresident Lon Allen van het veilinghuis is blij met de veiling. "Met welk ander stripboek konden we beter het record breken dan met een van Marvels geliefdste superhelden, Spider-Man?", zegt hij in een reactie.

"Ik ben vereerd dat ik onderdeel mocht zijn van een van de belangrijkste stripboekverkopen tot nu toe. In mijn twintig jaar bij Heritage is het op de markt brengen van het duurste boek ooit het hoogtepunt van mijn carrière."

Het exemplaar van Amazing Fantasy #15. (Instagram/Heritage Auctions)

Het exemplaar van Amazing Fantasy #15. (Instagram/Heritage Auctions)
Het exemplaar van Amazing Fantasy #15. (Instagram/Heritage Auctions)