De Uitmarkt in Amsterdam, die wordt gezien als de landelijke opening van het theaterseizoen, vindt op 27, 28 en 29 augustus plaats in een aan de coronacrisis aangepaste vorm op het Museumplein. Voor tv-kijkers wordt er tijdens speciale uitzendingen geschakeld naar diverse culturele locaties ook elders in het hele land, waar vandaan onder anderen Plien en Bianca en Anne Wil Blankers hun bijdragen zullen leveren.

Op de eerste avond staat het werk van de popgroep Doe Maar centraal. Artiesten als Jamai, O'G3NE, Ruth Jacott en Rob Dekay brengen dat ten gehore, archiefbeelden van concerten van de legendarische groep vullen het geheel aan.

De avond wordt gepresenteerd door Buddy Vedder. De tweede avond presenteert Eric Corton een gemengd programma en Frits Sissing en Romy Monteiro begeleiden de derde avond, die in het teken staat van musicals. Het duo presenteert elk jaar de Musical-sing-a-long, waarbij er optredens plaatsvinden uit nieuwe musicals.

Wie op een van de avonden aanwezig wil zijn op het Museumplein, moet wel reserveren voor een zitplaats en een vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag meebrengen.