Componist en theaterimpresario Andrew Lloyd Webber gaat zijn theaters op West End op 21 juni hoe dan ook openen. Zelfs als de coronamaatregelen worden verlengd zijn de deuren geopend, vertelt Lloyd Webber aan The Daily Telegraph.

Britse theaters mogen sinds enkele weken weer voorstellingen voor halfvolle zalen houden. Vanaf 21 juni mogen de zalen weer vol zitten, maar nu de coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk weer toenemen wordt gevreesd dat die versoepeling wordt uitgesteld.

Veel theaters kiezen ervoor pas open te gaan met de volledige capaciteit aan bezoekers. Zo ook Lloyd Webber, maar die gaat de beslissing over een mogelijke verlenging van de maatregelen niet afwachten.

"Wij gaan open, koste wat kost", zegt de eigenaar van zeven theaters. De theaterimpresario is niet bang voor de consequenties. "Kom maar naar het theater om ons te arresteren."

Het is niet de eerste keer dat Lloyd Webber zich uitspreekt tegen de maatregelen. Vorige week zei hij al juridische stappen te overwegen als zijn theaters niet snel weer meer bezoekers mogen ontvangen. De Brit vreest dat ze anders definitief dicht moeten blijven.