De succesvolle Disney-musical Aladdin is vanaf half september in het AFAS Circustheater in Scheveningen te zien. Producent Stage Entertainment heeft vrijdag een bericht hierover van Omroep West bevestigd.

De presentatie van de cast vindt begin mei plaats.

De voorstelling wordt in het Circustheater de opvolger van Anastasia, die tot de corona-uitbraak te zien was. Vanaf juni staat eerst nog een tijdje de nieuwe productie van The Sound of Music gepland, voordat deze door het hele land gaat toeren.

In eerste instantie zou Aladdin al in het najaar van 2020 te zien zijn, maar dat plan moest worden aangepast doordat theaters de deuren moesten sluiten vanwege de lockdown. Stage gaat ervan uit dat het theater in het najaar weer zoals gebruikelijk kan worden gebruikt, laat een woordvoerder weten. Dit houdt - onder voorbehoud - een normaal aantal bezoekers en voorstellingen in.

Aladdin is gebaseerd op de succesvolle Disney-animatiefilm uit 1992 over een straatjongen die in het bezit komt van een toverlamp met een geest die hem drie wensen geeft. De film was een groot succes en geldt als een van de grote Disney-klassiekers, vooral dankzij de stem van Robin Williams als geest. Er werd ook een liveactionversie van gemaakt, met Will Smith en Marwan Kenzari in de hoofdrollen.

De musical Aladdin ging in 2014 in première op Broadway en was behalve in de Verenigde Staten ook in Japan, Duitsland, Australië, Singapore en Londen te zien. Wereldwijd werd de musical Aladdin inmiddels door meer dan elf miljoen mensen gezien.