Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Martijn Koning hoopt Thierry Baudet door sketch te hebben doen nadenken

Martijn Koning hoopt dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet door de sketch van de cabaretier in de toekomst zal nadenken over zijn uitspraken op televisie en tijdens debatten. Ondanks die hoop was het doel van Koning vooral om voor de talkshow Jinek een leuke sketch over Baudet te maken, vertelt de cabaretier vrijdag in het programma De Vooravond.
Door NU.nl

Op 12 maart namen RTL en Eva Jinek afstand van Konings uitspraken over Baudet tijdens een korte sketch in Jinek. In de roast van de politicus sprak Koning over de Joodse afkomst van Baudets verloofde en refereerde hij aan de antisemitische incidenten van Forum voor Democratie (FVD).

Ook sprak Koning over de eventuele toekomstige kinderen van Baudet en diens verloofde en haalde hij de deels Indonesische afkomst van de politicus aan. De FVD-voorman liep in reactie weg uit de uitzending en liet later weten geen zin te hebben om in de toekomst bij Jinek aan te schuiven.

Koning liet enkele dagen later weten dat zijn uitspraken een persoonlijke aanval op Baudet waren. De cabaretier spreekt in De Vooravond tegen dat zijn roast van de politicus over de schreef ging. "Lees die tekst en dan zul je zien dat het helemaal niet zulke erge dingen zijn", zegt hij over zijn roast. Koning benadrukt nooit zijn teksten vooraf ter inzage te zullen geven aan het medium waar hij die zal voordragen.


Lees meer over:

MediaEva JinekJinekThierry BaudetMartijn KoningMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen