De University of Liverpool biedt vanaf september een masteropleiding aan over The Beatles, meldt The St Helens Reporter woensdag. In de plaats waar de wereldberoemde voormalige popgroep is opgegroeid kunnen studenten van alles leren over de muziek en cultuur van de band.

De masterstudie The Beatles: Muziekindustrie en Erfgoed is bedoeld voor belangstellenden uit de muziek- en creatieve sector, maar ook voor medewerkers van musea, kunstgalerieën en de toerisme- en vrijetijdsindustrie.

De opleiding richt zich op het belang van de Beatles voor de muziek- en creatieve industrie, populaire cultuur en cultuur en toerisme in de 21e eeuw.

De vierkoppige Beatles waren van grote invloed op de popmuziek in de jaren zestig en zij zetten daarmee ook Liverpool op de kaart. Wereldwijd kwam het tot een Beatlemania.

Met hits als Hey Jude, Let It Be en Yesterday is de groep, die in 1970 uit elkaar ging, een van de succesvolste bands in de geschiedenis. Er zijn nog twee leden van de zogenoemde 'Fab Four' in leven: zanger en bassist Paul McCartney (78) en drummer Ringo Starr (80).