Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft ruim vijfhonderd prenten, tekeningen en collages van beeldhouwer Fred Carasso geschonken gekregen.

Het museum ontving de werken van de nazaten van de Italiaans-Nederlandse kunstenaar (1899-1969). "Zijn tekeningen weerspiegelen zijn artistieke ontwikkeling en gedachtegoed en nu blijven deze voor altijd én publiek toegankelijk bij elkaar", licht Deirdre Carasso, de voorzitter van de Stichting Federico Antonio Carasso, de schenking toe.

Carasso vestigde zich in 1934 in Nederland. Hij verwierf voornamelijk bekendheid als beeldhouwer, maar het tekenen gaf hem volgens Boijmans Van Beuningen "de vrijheid om te experimenteren met vorm en stijl, maar ook om zijn maatschappijkritische visie te verbeelden".

Het museum in Rotterdam is momenteel gesloten wegens de coronamaatregelen, maar ook omdat er een grootschalige renovatie plaatsvindt. Diverse werken van Boijmans Van Beuningen zijn, wanneer de maatregelen dat toelaten, in nabijgelegen musea te zien.