Gershwin Bonevacia, de stadsdichter van Amsterdam, zal het kinderboek van de Amerikaanse inauguratiedichter Amanda Gorman vertalen. In De Grote Vriendelijke Podcast wordt dinsdag bekendgemaakt dat Bonevacia voor het eerst zal schrijven voor een jonger publiek.

Change Sings: A Children's Anthem van Gorman verschijnt op 21 september bij uitgeverij Van Goor.

In haar eerste kinderboek roept Gorman iedereen op de eigen kracht te gebruiken om een verschil te maken, zowel in de wereld als op persoonlijk vlak. De illustraties zijn van Loren Long.

De 22-jarige Gorman maakte tijdens de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden indruk met haar voordracht van The Hill We Climb. Van dit gedicht verschijnt op 30 maart een speciale editie bij uitgeverij Meulenhoff. Dezelfde uitgeverij zal op 21 september eveneens haar eerste dichtbundel uitbrengen.

Uitgeverijen in Nederland stonden te trappelen om de vertaalrechten van Gormans boeken in handen te krijgen. Uiteindelijk won Van Goor de veiling en mag het Gormans eerste kinderboek uitbrengen.

De 28-jarige Bonevacia is sinds maart 2019 stadsdichter van Amsterdam. Hij schrijft maandelijks een gedicht voor Het Parool.