Samir Hassan speelt de hoofdrol in de nieuwe musical ZODIAC de musical. De acteur neemt de rol van Bo, de jonge Boogschutter, op zich. Dat maakt producent Peet Nieuwenhuijsen maandag bekend bij de start van de repetities.

Bezoekers zien in ZODIAC de musical de toekomst van de aarde vanuit de ogen van de twaalf sterrenbeelden. De voorstelling speelt zich letterlijk in de lucht af. Door de ronde zaal en hoogte van de koepel worden bezoekers aan alle kanten door het verhaal omgeven.

Met de aankondiging van Hassan is de cast compleet. Eerder werd al bekend dat onder anderen René van Kooten, Dominique de Bont, Dennis Willekens, Hilke Bierman en Marcel Visscher meespelen in ZODIAC de musical.

Van Kooten speelt een secretaris-generaal en De Bont is zijn opstandige dochter Evi. William Spaaij is de regisseur van het stuk, Stanley Burleson neemt de choreografie voor zijn rekening en Dick van den Heuvel schreef het script.

De musical is vanaf mei in de voormalige Koepelgevangenis van Breda te zien. Daar worden vier tribunes gebouwd die elk een eigen ingang en eigen horeca- en toiletvoorzieningen hebben.

Hassan studeerde vier jaar geleden af en speelde eerder mee in producties als Verliefd op Ibiza en Brief voor de Koning.