Dichteres Amanda Gorman, die vorige week wereldwijd beroemd werd door haar voordracht bij de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden, heeft een contract getekend bij IMG Models, zo meldt The Hollywood Reporter dinsdag.

De 22-jarige Gorman las tijdens de inhuldiging haar gedicht The Hill We Climb voor. Ze was de jongste dichteres ooit die haar werk mocht laten horen tijdens de inauguratie van een Amerikaanse president. Miljoenen kijkers wereldwijd waren lovend over zowel het gedicht als de uitvoering van Gorman.

De populariteit van de dichteres op sociale media steeg flink na de inauguratie: ze had voor de inauguratie zo'n 45.000 volgers op Instagram, inmiddels zijn dat er 3,1 miljoen.

Na haar optreden werd ze door modevakblad WWD een nieuw style-icoon genoemd en Vogue meldde dat de opvallende rode hoofdband die ze tijdens de inhuldiging droeg nog diezelfde dag was uitverkocht. Ook was er veel interesse in de gele Prada-jas die ze in Washington droeg, een cadeautje van Oprah Winfrey.

Volgens The Hollywood Reporter wordt Gorman inmiddels vertegenwoordigd door een aantal bekende namen. Naast haar contract met IMG Models heeft ze ook een literair agent, een impresariaat en een entertainmentadvocaat.

Amanda Gorman (22) draagt gedicht voor tijdens inauguratie Biden
1
Amanda Gorman (22) draagt gedicht voor tijdens inauguratie Biden