De attractie Jungle Cruise in de themaparken van Disney in Florida en Californië krijgt een metamorfose. Het bedrijf laat maandag in een verklaring weten onder meer figuren te verwijderen die een negatief beeld van volken in Azië, Afrika en Zuid-Amerika geven.

Volgens critici bevat de attractie Jungle Cruise, die in 1955 werd geopend, racistische verwijzingen. Met de aankondiging van maandag komt het entertainmentbedrijf ze tegemoet, al is nog niet bekendgemaakt wat er exact zal veranderen. Ook is er nog geen datum genoemd.

Bezoekers van Jungle Cruise worden per boot zogenaamd over rivieren in Azië, Afrika en Zuid-Amerika gevoerd. De gasten zien de omgeving en volken zoals ontdekkingsreizigers uit Europa ze hebben gezien. Jungle Cruise is te vinden in de parken in Californië, Florida, Hongkong en Tokio.

Later dit jaar verschijnt een Disney-film die op de attractie is gebaseerd. Dwayne Johnson speelt daarin de hoofdrol. Volgens het bedrijf heeft de aanpassing van de attractie niets te maken met die film.

Jungle Cruise is een van de weinige attracties die nog onder leiding van Walt Disney zelf tot stand is gekomen. De boottocht werd gebouwd voor de opening van Disneyland in Californië in 1955. De zakenman overleed in 1966, vijf jaar voor de opening van Magic Kingdom in Walt Disney World in Florida.