Amanda Gorman, de dichter die tijdens de inauguratie van Joe Biden woensdag eigen poëzie voordroeg, heeft massale bestellingen van haar nog te verschijnen boeken ontvangen.

"Veeg mij maar op! Mijn boeken zijn nummer 1 en 2 op Amazon", twitterde Gorman enkele uren na haar optreden tijdens de inhuldiging van de president.

"Iedereen ontzettend bedankt voor de steun voor mij en mijn woorden."

Beide boeken op nummer een

De jonge dichteres brengt in september kinderboek Change Sings uit, en in diezelfde maand komt ook haar poëzieverzameling The Hill We Climb: Poems uit.

Inmiddels staan beide titels in het boekensegment van Amazon in de VS nummer 1 op de bestsellerlijst in hun categorieën.

The Hill We Climb was ook de titel van het gedicht dat Amanda voordroeg tijdens de inauguratie van Joe Biden en vicepresident Kamala Harris.

Ze was de jongste dichteres ooit die haar werk mocht laten horen tijdens de inhuldiging van een Amerikaanse president. De 22-jarige Gorman kreeg er daarnaast binnen een dag ruim 1.5 miljoen Instagramvolgers bij.

Oprah Winfrey al langer fan van Gorman

Alhoewel ze er woensdag miljoenen fans bij kreeg, had Gorman al een grote ster achter zich staan. Oprah Winfrey is al langer liefhebber van haar werk, en schonk de dichteres zelfs de gele Prada-jas die de 22-jarige droeg tijdens de inhuldiging.

Na haar optreden twitterde Winfrey over Gorman, en haalde in de tweet een gezamenlijke held van de twee aan, de in 2014 overleden dichteres Maya Angelou.

"Ik ben nog nooit zo trots geweest om een jonge vrouw boven zichzelf uit te zien stijgen. Brava brava, Amanda. Maya Angelou staat ergens te juichen - en ik doe dat ook."

Amanda Gorman (22) draagt gedicht voor tijdens inauguratie Biden
1
Amanda Gorman (22) draagt gedicht voor tijdens inauguratie Biden