Cabaretier Guido Weijers heeft zijn tour afgezegd vanwege de verwachte aanscherping van de coronamaatregelen, maakt zijn management maandag bekend.

Volgens de gelekte informatie moeten theaters de deuren sluiten en kan de show niet doorgaan met publiek. Weijers is met RTL wel op zoek naar een passende oplossing voor de oudejaarsconference.

De gehele tour van Weijers in de aanloop naar Oudejaarsavond is afgelast, aldus zijn management. "Er wordt nu gefocust op het maken van een goede uitzending en op de manier waarop dat veilig kan." Een show in een studio en zonder publiek zou een van de mogelijkheden zijn.

Zondag riep de cabaretier zijn fans via Facebook nog op zich aan te melden voor de opnames van de oudejaarsconference. Daarbij was hij op zoek naar "uitbundige personen" die "zin hebben om hard te lachen".

Begin december werd bekend dat Weijers in januari voor vijfhonderd toeschouwers in het Beatrix Theater in Utrecht een show mag geven. Die show is een van de proefprojecten waarbij de mogelijkheden voor de branche worden onderzocht.

Fieldlab Evenementen heeft er vertrouwen in dat deze testshow kan doorgaan. "Ook wij zijn in afwachting van de toespraak van minister-president Mark Rutte, maar we gaan ervan uit dat we door mogen gaan. Afgelopen week is aangegeven dat de organisatie van de pilot events in januari kan laten doorgaan, zonder dat daar een voorwaarde als 'stadium waakzaam' aan vastzat. We hebben nu geen signalen dat dit wordt teruggedraaid", aldus de organisator.