Haye van der Heyden is een online uitgeverij begonnen waarmee hij hoopt jongeren meer aan het lezen te krijgen. De uitgeverij die naam Vogelvrij draagt, specialiseert zich in boeken die de lezer slechts anderhalf uur kosten.

Van der Heyden zegt in een persbericht dat jonge mensen niet meer lezen omdat er een "dodelijke saaiheid" omheen hangt. "Ze willen zich niet door ingewikkelde literaire volzinnen worstelen en kijken daarom liever naar een film", denkt de schrijver, bekend voor zijn werk voor series als Kees & Co en Familie Kruys.

Hij hoopt vooral lezers te trekken die normaal een boek liever overslaan, omdat het te veel tijd in beslag neemt. De boeken die niet langer dan anderhalf uur of twee uur kosten om uit te lezen, bieden volgens Van der Heyden een leuke afwisseling tussen het bingewatchen door.

Vogelvrij gaat iedere maand een nieuw e-book uitgeven. Een abonnement kost de lezer 25 euro per jaar. Het eerste boek, geschreven door Gijs Muller, verschijnt in januari 2021 en draagt de titel Dame Blanche.