Meghan Markle heeft, volgens het Britse televisiebedrijf ITV, een vriend toestemming gegeven om mee te werken aan de veelbesproken biografie Finding Freedom over haar en haar man prins Harry. Dit deed de hertogin van Sussex volgens rechtbankdocumenten om te voorkomen dat het verhaal rondom haar vader, Thomas Markle, verkeerd werd opgeschreven.

Haar juridische team zegt dat de hertogin toestemming heeft gegeven aan een vriend, van wie ze wist dat deze al door de auteurs benaderd was, om het juiste verhaal te vertellen en zo verdere verspreiding van onjuiste informatie te voorkomen.

Volgens de documenten was Markle bezorgd dat het onjuiste verhaal, namelijk dat ze haar vader in de steek heeft gelaten, herhaald zou worden. Naar eigen zeggen heeft ze geprobeerd om hem te bellen en heeft ze een brief aan hem geschreven om te proberen hem over te halen de contacten met de media te verbreken.

De claim staat centraal in de rechtszaak die de hertogin aanspande tegen uitgeverij Associated Newpapers. Markle klaagde de uitgeverij aan omdat de krant The Mail on Sunday vorig jaar februari een "vertrouwelijke, persoonlijke" handgeschreven brief aan haar vader publiceerde. De advocaten van de uitgeverij beweren dat Markle haar eigen privacy heeft geschonden door details over haar leven te delen met de auteurs van Finding Freedom. Eerder bepaalde het High Court in Londen al dat de biografie gebruikt mag worden in de zaak.

De tabloidkrant meent dat deze passages enkel tot stand kunnen zijn gekomen door de medewerking van Markle en prins Harry. Eerder liet een woordvoerder van het stel nog weten dat zij niet hebben meegewerkt aan de biografie. Hun advocaat benadrukte dit nogmaals tijdens een hoorzitting in de zaak.

De rechtszaak zou eigenlijk op 11 januari van start gaan in Londen, maar die datum werd eind vorige maand verplaatst. Wanneer Markle nu precies in de rechtbank wordt verwacht, is nog niet bekendgemaakt.