Bart, Sebastiaan, Maurits en Splinter Chabot zijn de ambassadeurs van de vierde Nederlandse editie van Bookstore Day, meldt de organisatie donderdag. Zij zullen op 12 september boekhandels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag bezoeken.

Dit jaar nemen ruim 150 zelfstandige boekenwinkels in het hele land deel aan de dag. Met het evenement wil de organisatie de winkels in het zonnetje zetten. Ook doen auteurs, dichters, illustratoren, kookboeken- en kinderboekenschrijvers boekhandels aan en worden exclusieve uitgaves verkocht. Het gaat onder meer om Geheime voetnoten van Arnon Grunberg en brievenselectie P.S. van Jet Steinz.

Ook Ik mag niet klagen wordt speciaal tijdens Bookstore Day uitgegeven. Deze bundel bevat twintig nieuwe verhalen van onder anderen Jaap Robben, Lize Spit, Anne Moraal, Maartje Wortel en Niña Weijers ter ere van twintig jaar Write Now!, een verhalenwedstrijd voor jong schrijftalent. Het boek wordt bij boekhandel Donner in Rotterdam gepresenteerd.

Op Bookstore Day zijn diverse boeken in prijs verlaagd en zijn speciale uitgaves en andere exclusieve boeken te verkrijgen.