De nicht van de Amerikaanse president Donald Trump mag het boek dat ze over haar familie heeft geschreven per direct uitgeven, zo oordeelde het hooggerechtshof in New York maandag.

Daarmee wijst de rechter het verzoek van de familie Trump om het onthullende boek niet te publiceren af. Het boek van Mary L. Trump zou volgens de familie Trump in strijd zijn met de geheimhoudingsovereenkomst binnen de familie.

Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man zal dinsdag meteen verschijnen. In het boek zou de nicht van Trump een weinig vleiend beeld van de Amerikaanse president schetsen.

Ook pogingen om andere boeken tegen te houden mislukten

Trump slaagde er in juni ook niet in om de memoires van zijn oud-veiligheidsadviseur John Bolton tegen te houden. The Room Where It Happened bevat volgens de Amerikaanse president vertrouwelijke informatie die de nationale veiligheid in gevaar brengt, maar de rechter ging hier niet in mee.

Ook een poging van Trump om Fire and Fury: Inside the Trump White House van journalist Michael Wolff tegen te houden mislukte. Dat boek verscheen in januari 2018 en schetste aan de hand van gesprekken met de Amerikaanse president en zijn medewerkers een portret van een man die volgens de auteur helemaal geen president wilde worden.