Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nyassa Alberta is Tina Turner

Musicals Tina Turner, Anastasia en Lazarus dit jaar niet meer te zien

De musicals TINA - De Tina Turner Musical, Anastasia en Lazarus zullen "vanwege het geringe perspectief op een financieel gezonde heropening van de theaters" dit jaar niet meer te zien zijn, maakt producent Stage Entertainment bekend.
Door NU.nl

De voorstellingen worden in de loop van volgend jaar hervat, wanneer ze weer getoond kunnen worden voor een publiek groter dan honderd man. Vanaf 1 juni mogen er weer shows opgevoerd worden met een publiek dat uit maximaal dertig personen bestaat en vanaf 1 juli wordt dat waarschijnlijk opgeschaald naar honderd man.

Verder wordt de première van Aladdin, gepland voor komend najaar, met een jaar uitgesteld. Ook de tournee van Hij Gelooft in Mij wordt een jaar uitgesteld, naar begin 2022.

"Inmiddels zijn onze theaters drie maanden gesloten en kunnen onze voorstellingen niet gespeeld worden", zegt Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland, in een verklaring.

"Een trieste situatie, waaraan helaas voorlopig geen einde lijkt te komen. Sterker nog, het lijkt erop dat onze branche als laatste aan de beurt is om weer open te kunnen gaan. Die voortdurende onzekerheid heeft de directie van Stage Entertainment Nederland gedwongen deze belangrijke beslissingen op het gebied van de programmering te nemen."


Lees meer over:

Albert VerlindeStage EntertainmentMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen