Het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam was al bezig met de voorbereidingen voor een eventuele heropening, maar het opgestelde plan blijkt niet haalbaar met het oog op de versoepelingen die het kabinet woensdag aankondigde.

Directeur Madeleine van der Zwaan laat desgevraagd aan NU.nl weten dat er al een plan klaarlag dat op 1 juni in werking kon treden.

"Maar dat plan was gebaseerd op een bezetting van 475 stoelen met een capaciteit van 1.756 stoelen, 30 procent zaalbezetting", licht Van der Zwaan toe.

Het kabinet kondigde woensdag aan dat per 1 juni maximaal dertig mensen aanwezig mogen zijn in een theater of zaal. Per 1 juli zijn groepen van honderd mensen toegestaan. "We willen heel graag open, maar spelen voor dit aantal is financieel gezien onhaalbaar. We gaan ons beraden op wat wel mogelijk is."

Ook zal het Amsterdamse theater voorbereidingen treffen voor het moment waarop meer mensen naar binnen mogen. "Want als theater willen we natuurlijk spelen, zo vaak en zo veel mogelijk", aldus Van der Zwaan.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.