Frank Lammers speelt zondag om 19.00 uur via een livestream op Facebook de titelrol in het toneelstuk Marx over de grondlegger van het communisme, meldt de acteur donderdag via Instagram. De tournee van het toneelstuk door Het Zuidelijk Toneel is stilgelegd vanwege het coronavirus.

Het toneelstuk in de vorm van een monoloog is live te volgen via de Facebook-pagina's van Omroep Tilburg en Het Zuidelijk Toneel.

Lammers let eerder weten "tijd genoeg" te hebben nu de voorstelling in ieder geval tot 6 april stilligt.

Karl Marx (1818-1883) was een Duits denker die de filosofie, de economie, de sociologie en de historiografie sterk heeft beïnvloed. Hij was een centraal figuur in de geschiedenis van het socialisme en het communisme en een grondlegger van de arbeidersbeweging.

Frank Lammers - Marx
85
Frank Lammers - Marx

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.