Martijn Koning heeft zijn volledige theatertour, die later deze maand zou beginnen, afgelast. De cabaretier zegt op Instagram dat hij langer de tijd nodig heeft om zijn volgende show, Koning van de Toekomst, beter te maken.

Eerder vandaag werd al bekend dat de eerste drie shows, die al in februari zouden plaatsvinden, worden afgelast. Nu blijkt dat alle optredens tot september geen doorgang zullen vinden.

"Ik wilde drie shows in een jaar maken en dat is niet helemaal gelukt", verwijst hij naar Koning van de Toekomst, zijn oudejaarsconference voor RTL 4 en de show Koning van de Dieren, waarmee hij vorig jaar langs de theaters ging.

"Ik heb met pijn in het hart, maar met blijdschap in het verstand, besloten om de optredens van de komende vier maanden te verplaatsen om meer tijd te hebben voor het schrijven en het ontwikkelen van de show", legt Koning uit in een reactie.

De cabaretier zegt dat hij geen burn-out heeft, maar dat het wel een vervelende en moeilijke beslissing is om zijn optredens voorlopig af te zeggen. De tour gaat in september 2020 alsnog van start.