Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Camera

Organisatie fotofestival Unseen is failliet, negende editie op de tocht

De negende editie van het fotofestival Unseen staat op de tocht. De organisatoren van het evenement zijn failliet, meldt RTL Z.
Door NU.nl

Het fotofestival wordt sinds 2012 georganiseerd op het Westergasterrein in Amsterdam. Vorig jaar brachten 25.000 mensen een bezoek aan het evenement.

Bestuurder Menno Liauw van de failliete Unseen-bedrijven zegt tegen RTL Z dat het faillissement meerdere oorzaken kent. "We wisten te weinig sponsorgeld binnen te halen en er vielen minder subsidies dan verwacht. Ook vielen de inkomsten uit de kaartverkoop tegen. Daardoor ontstond een groot probleem."

Curator Angelina Bakker behandelt het faillissement van de vennootschappen Unseen Amsterdam, Unseen Media en Unseen International. De stichting Unseen Foundation is niet getroffen door het faillissement.

De negende editie van het festival staat voor komend najaar gepland. "Ik geloof heilig in wat we doen en dat dit niet verloren mag gaan voor de kunstenaars en de bezoekers. Wij doen er alles aan om het te beschermen", stelt festivaldirecteur Caroline van Leuven.

Aanbevolen artikelen