Lazarus, de musical die werd bedacht door David Bowie, heeft woensdagavond de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de Musical Awards, uitgereikt in de RAI in Amsterdam. De voorstelling werd door de jury uitgeroepen tot beste musical. Anastasia, eveneens van Albert Verlindes Stage Entertainment, won de publieksprijs.

Hoofdrolspeler Pieter Embrechts (foto) kreeg een prijs voor zijn vertolking van Valentine, een van de mannelijke hoofdpersonages in Lazarus. Ivo van Hove, die de musical regisseert, kreeg een Musical Award voor beste regie. De vierde Musical Award voor Lazarus werd uitgereikt aan Jan Versweyveld voor de beste vormgeving.

Lazarus behoorde echter niet tot de drie genomineerden voor de publieksprijs, waar live tijdens de uitzending door kijkers voor kon worden gestemd. Soldaat van Oranje, Anastasia en Kinky Boots streden om deze eer. Uiteindelijk won Anastasia.

Renée van Wegberg en Gerrie van der Klei in de prijzen

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol ging naar Renée van Wegberg voor haar rol in de voorstelling Fun Home. Deze musical werd tevens uitgeroepen tot beste kleine productie. Fun Home-actrice Dominique de Bont werd woensdag uitgeroepen tot aanstormend talent.

Gerrie van der Klei en Dennis Willekens wonnen een prijs voor hun bijrollen in respectievelijk Anastasia en Kinky Boots. Soldaat van Oranje werd onderscheiden met de eenmalige Musical Award voor Unieke Prestatie.

De Musical Awards werden gepresenteerd door Frits Sissing. Prijzen werden uitgereikt door onder anderen Edsilia Rombley, Holly Mae Brood, Richard Groenendijk en Lucas Hamming.