Jean Paul Gaultier (67) geeft woensdag, nog geen week nadat hij zijn pensioen aankondigde, zijn laatste coutureshow. De ontwerper was geliefd bij veel grote sterren. NU.nl zet een paar van Gaultiers bijzondere creaties op een rij.

Madonna werkte regelmatig samen met Gaultier. Enorm bekend is de opvallende bustier die de zangeres droeg tijdens haar Blond Ambition Tour in 1990. Vier jaar geleden bracht de bh bij een veiling 47.000 euro op. (Foto: Getty Images)

Kylie Minogue is een van de muzes van Gaultier. De ontwerper maakte zelfs alle kostuums voor haar Europese tour en ook hulde ze zich regelmatig in een van zijn jurken op de rode loper. (Foto: Getty Images)

Een andere muze van Gaultier is Beth Ditto. De zangeres ontwierp zelfs samen met hem een plussizecollectie en trouwde in een van zijn jurken. (Foto: BrunoPress)

Danseres en model Dita Von Teese mag zich ook tot een van Gaultiers muzes rekenen. Regelmatig liep ze mee in zijn catwalkshow en droeg ze zijn ontwerpen op de rode loper. Daarnaast onderhouden de twee ook een innige vriendschap. (Foto: GettyImages)

Gaultier staat bekend om uitgesproken ontwerpen, maar voor de Franse actrice Marion Cotillard maakte de ontwerper een glamoureuze jurk. De actrice droeg hem naar de Oscars van 2008, waar ze het beeldje voor beste actrice in ontvangst mocht nemen. (Foto: BrunoPress)

Voor de American Music Awards van 2019 koos Christina Aguilera voor een ontwerp met een capuchon en enorm opvallende schouders. De jurk was eerder te zien tijdens de modeshow van Gaultier in de herfst van 2017. (Foto: Getty Images)