Het gaat weer iets beter met de acrobate Kristina Vorobeva, die 3 januari een val van 10 meter maakte in Carré. Dat bevestigt producent Monica Strotmann van Stardust Holding donderdagavond na berichtgeving van De Telegraaf.

Volgens Strotmann zijn de prognoses voor de Oezbeekse acrobate positiever dan eerder werd gesteld. Vorobeva raakte door de val het gevoel in haar benen kwijt. Volgens de krant zou ze onlangs echter een schrikreactie hebben gegeven omdat ze voelde dat iemand crème op haar voeten smeerde.

"Er is na nieuwe onderzoeken vandaag een gesprek met de arts geweest en het ziet er beter uit dan aanvankelijk. Het is ernstig, maar niet hopeloos. Er moet nog een operatie volgen, maar waarschijnlijk mag Kristina al redelijk snel het ziekenhuis verlaten en kan zij aan haar revalidatie beginnen", vertelt Strotmann.

Vorobeva maakte vrijdagavond samen met acrobaat Rustem Ozmanov een val tijdens een voorstelling van het Wereldkerstcircus in Carré. Hoewel Ozmanov al snel het ziekenhuis mocht verlaten met een lichte hersenschudding, moest Vorobeva een operatie ondergaan aan haar nek.

Het ongeval gebeurde tijdens de finale van de act van de Sky Angels. Bij deze stunt wordt Ozmanov in de lucht gehesen met Vorobeva aan een tuigje dat hij in zijn mond vasthoudt. Mogelijk brak zijn tand af, waardoor de druk wegviel waarmee hij het bitje vastbeet waar de acrobate aan hing.