De musicals Kinky Boots en Anastasia hebben, met beide tien nominaties, de meeste kansen op het winnen van een Musical Award 2020. Lazarus en Fun Home volgen met ieder negen nominaties voor de musicalprijzen die tijdens een gala op 22 januari worden uitgereikt, maakt de organisatie woensdag bekend op haar website.

Tessa Sunniva van Tol (ANASTASIA) heeft concurrentie van Renée van Wegberg uit Fun Home voor beste vrouwelijk hoofdrol. Naidjim Severina uit Kinky Boots neemt het in de categorie beste mannelijke hoofdrol op tegen twee hoofdrolspelers uit Lazarus, te weten Dragan Bakema en Pieter Embrechts.

Kinky Boots, Anastasia en Lazarus zijn alledrie genomineerd in de categorie musical groot. Bij musical klein gaat het tussen Fun home, Brugklas de Musical en 't Schaep met de 5 Pooten.

Producent Stage Entertainment Nederland domineert het aantal nominaties met negentien, op afstand gevolgd door De Graaf & Cornelissen Entertainment met elf.

Frits Sissing zal de uitreiking van de Musical Awards presenteren. De uitreiking van de Musical Awards 2019 trok ruim een miljoen kijkers.

Kinky Boots theaterpromo
1
Kinky Boots theaterpromo