Het thema van de Kinderboekenweek van 2020 staat in het teken van geschiedenis. Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) laat daarnaast weten dat Arend van Dam het Kinderboekenweekgeschenk zal schrijven voor de 66e editie van de jaarlijkse themaweek.

Het thema, dat de titel En Toen? meekrijgt, draait om het verkennen van werelden van vroeger. Naast het geschenk van Van Dam zal Mylo Freeman een prentenboek maken dat wordt uitgegeven in de Kinderboekenweek.

"Mijn hele leesleven duik ik het liefst in verhalen die echt gebeurd zijn", zegt Van Dam. "Met dit Kinderboekenweekgeschenk ben ik dan ook van plan om geschiedenis te schrijven."

Vanaf 4 maart tot en met 24 juni kunnen kinderen tevens stemmen op hun favoriete kinderboek. De titel waarop het meest wordt gestemd, zal tijdens de Kinderboekenweek de publieksprijs uitgereikt krijgen.

De Kinderboekenweek vindt in 2020 van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober plaats. Dan vindt ook de NS Kinderboekenruil plaats, waarbij jonge lezers een meegebracht boek kunnen ruilen voor een nieuw exemplaar.