Esmée Dekker zal naast Sven Ratzke in de musical The Rocky Horror Show te zien zijn in de rol van Janet.

De Nederlandse musicalversie van The Rocky Horror Show is gebaseerd op de gelijknamige Engelstalige musical, die in 1973 voor het eerst te zien was in het Londense West End theater. In 1975 verscheen een filmversie van de musical, genaamd The Rocky Horror Picture Show.

Het verhaal draait om het pas verloofde koppel Brad en Janet dat op een stormachtige avond in het kasteel van de transseksuele dokter Frank-N-Furter (Ratzke) verzeild raakt. De avond ontaardt in een relatie- en libidotest met veel jarretels.

Dekker maakte haar debuut in De Jantjes en speelde daarna in Heerlijk duurt het langst en Zo'n Toon. Haar vertolking van Diana in A Chorus Line was haar eerste grote rol, gevolgd door de hoofdrol in My Fair Lady. Voor haar rol als Eliza Doolittle in die laatste musical ontving de 25-jarige actrice een nominatie voor een Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol.

The Rocky Horror Show gaat op 28 september 2020 in première in het DeLaMar Theater. Daarna is de musical in verschillende Nederlandse theaters te zien.