Johnny Depp gaat in samenwerking met filmregisseur Julien Nitzberg een ongeautoriseerde musical maken over Michael Jackson, verteld vanuit het perspectief van de iconische handschoen van de 'King of Pop'. Dat maakt Nitzberg bekend in gesprek met Broadwayworld.

De musical zal For the Love of a Glove: An Unauthorized Musical Fable About the Life of Michael Jackson, as told by his Glove gaan heten en zal een musical worden waarin levensgrote poppen, bestuurd door acteurs, de hoofdrol spelen. Poppen van onder andere de artiesten The Jackson 5, Donny Osmond en Emmanuel Lewis, acteur Corey Feldman en Jacksons aap Bubbles zullen hun opwachting maken.

Nitzberg bedacht het concept zeventien jaar geleden. "Ik sta bekend als schrijver van veel biopics", zegt hij. "Een groot tv-netwerk wilde dat ik een film zou schrijven over Jackson, maar over de vraag hoe om te gaan met de beschuldigingen van seksueel misbruik, werden we het niet eens", aldus Nitzberg.

"Toen ontstond het idee om het verhaal te vertellen door de ogen van de iconische handschoen", zegt Nitzberg. "Alles waar Jackson van beschuldigd is, is eigenlijk veroorzaakt door die handschoen." Het verhaal zal dan ook draaien om deze schandalen en hoe die Jackson hebben gevormd en zijn reputatie hebben aangetast.

De financiering hiervoor kwam uiteindelijk niet van de grond en Nitzberg zag daardoor aanvankelijk van het project af, tot Depp en zijn bedrijf Infinitum Nihil interesse toonden. Dankzij die samenwerking zal de musical vanaf 25 januari in Los Angeles te zien zijn.

De hoofdrollen zijn voor Jerry Minor, als de handschoen, en Eric B. Anthony als Jackson.