Antje Monteiro zal voorlopig geen musicals doen. De actrice is bezig met een theatershow over haar achtergrond, zegt ze in een interview in NRC.

"Ik denk dat Mamma Mia mijn laatste musicalrol is en dat ik me daarna op andere projecten stort. Dit is echt een droomrol, dit is de eerste keer dat ik heb gedacht: whatever, zelfs als het gratis moet, dan doe ik het ook. Mooier wordt het niet."

"Zo veel grote rollen zijn er niet voor vrouwen van mijn leeftijd. En ik heb het niet nodig. Ik heb mijn bedrijfjes, ik heb mijn optredens in het land, daar kan ik goed van leven. Ik ben niet afhankelijk van musical, ik hoef nu geen dingen te doen die ik niet leuk vind", aldus de vijftigjarige Monteiro.

Monteiro groeide op in een woonwagenkamp en denkt daar met gemengde gevoelens aan terug: "Ik vind het woonwagenleven fantastisch: de vrijheid, de geborgenheid voor elkaar. Maar ik heb ook dingen gemist. Ik voelde me onderontwikkeld, studeren deed sowieso niemand, maar ik had ook weinig algemene kennis. Ik wist dat sommige dingen in de burgermaatschappij anders gingen."

Mamma Mia is nog tot en met eind december te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.